Yepzonin henkilöpaikannin myyntiin Soneran kautta

November 29, 2014

Yepzon Oy
Mediatiedote 18.11.2014
Julkaisuvapaa: Heti

Puettavia mobiiliteknologioita ja älyvaatesovelluksia kehittävä suomalainen Yepzon tuo ensimmäisen tuotteensa myyntiin Suomen markkinoille Soneran kautta joulukuussa. Samalla Yepzon on valinnut TeliaSoneran kumppanikseen Euroopan, Venäjän ja USA:n markkinoilla.

Yepzon-paikannuslaite on pienikokoinen ja helppokäyttöinen. Se kulkee kätevästi esimerkiksi lapsen mukana, ja hänet voidaan paikantaa älypuhelimella niin läheltä kuin kaukaa. Laite ja sovellus toimivat kaikissa yleisimmissä älypuhelinten käyttöjärjestelmissä Euroopan maissa, USA:ssa sekä Venäjällä. Asiakkaan ei tarvitse ilmoittaa henkilötietoja, eikä käyttäjätunnuksia vaadita.

– Turvallisuutta lisäävä tuotteemme edellyttää luotettavia yhteyksiä. TeliaSonera tarjoaa ne meille kaikilla markkinoilla yhdellä käyttöliittymällä, joka on helposti laajennettavissa kansainvälisen toimintamme kasvaessa, sanoo Yepzon-konsernin toimitusjohtaja ja perustaja Otto Linna.

Palvelu Soneran kautta myyntiin joulukuussa 

Yepzonin palvelu tulee Suomen markkinoille Soneran kautta joulukuun aikana. Palvelun voi ostaa Sonera Kaupoista ja Soneran verkkokaupasta osoitteesta www.sonera.fi. Paikantimen hinta on 99 euroa, ja palvelun käyttö on ensimmäiset 6 kk ilmaista 30 megatavun käyttöön saakka. Tämän jälkeen palvelu maksaa 3,95 eur/kk.

– Palvelu toimii kaikissa Euroopan maissa, USA:ssa ja Venäjällä. Asiakkaat voivat liikkua tämän alueen sisällä maasta toiseen ja käyttää sovellusta. Laitteen käyttö myös muissa maissa onnistuu helposti Yepzonin puhelinsovellukseen joulukuussa tulevan lisäpalvelun avulla, sanoo Soneran kuluttajaliiketoiminnan johtaja Jussi Salminen.

Paikannin tulee myyntiin Suomen lisäksi Italiassa, Venäjällä ja Britanniassa loppuvuoden aikana. Tuote tulee olemaan saatavilla Yepzonin verkkokaupan kautta myös koko Euroopassa.

Ihmisten yhdistäminen puettavan teknologian on esineiden internetin (Internet of Things; IoT) nopeasti kasvava markkinasegmentti. Sen odotetaan kasvavan 47 prosenttia vuosittain pelkästään Pohjoismaissa.

Tuote-esittelyvideo on saatavilla osoitteessa yepzon.com.

 

Lisätietoja:
Otto Linna
CEO, Yepzon Oy FIN, Yepzon Ltd. UK
+358 43 217 0275

 

Jakelu:
STT Info
Keskeiset tiedotusvälineet
Yepzon-yhteistyökumppanit

 

Yepzon Oy on teknologiayritys, joka kehittää mobiilipohjaisia puettavia teknologioita ja älyvaatesovelluksia. Vuonna 2013 toimintansa aloittanut yhtiö työllistää suoraan kolme työntekijää ja noin 20 tuotekehittäjää alihankkijayrityksissä. Yepzonin omistus on kokonaisuudessaan eurooppalainen ja pääosin suomalainen, ja se jakautuu eri aloilla vaikuttaville yksityissijoittajille. Yhtiön päätoimipiste sijaitsee Tampereella. Lontooseen rekisteröity Yepzon Ltd. on Yepzon Oy:n täysin omistama tytäryhtiö. Yhdysvaltojen Nevadaan rekisteröity Yepzon Inc. on yhteisyritys Global Expansion Solutionsin kanssa. yepzon.com

Sonera tarjoaa tietoliikenne- viestintä- ja televisiopalveluja kuluttajille, yrityksille ja yhteisöille Suomessa. Palvelumme yhdistävät ihmiset heille tärkeisiin yhteisöihin ja asioihin sekä lisäävät jokapäiväisen elämän mukavuutta ja laatua. Yrityksille luomme kestävää kehitystä tukevia viestintäratkaisuja, jotka vapauttavat aikaa ja energiaa tuottavaan työhön ja kasvuun. Soneralla oli vuoden 2013 lopussa 4,5 miljoonaa kiinteän ja matkaviestinverkon liittymäasiakasta. Soneran palveluksessa työskentelee 3 500 henkilöä, ja yhtiö toimii noin 30 paikkakunnalla ympäri Suomea. www.sonera.fi 

Sonera on osa TeliaSonera-konsernia, joka toimii Pohjoismaissa, Baltian maissa, Euraasian kehittyvillä markkinoilla Venäjä ja Turkki mukaan lukien, sekä Espanjassa.  www.teliasonera.fi