Yepzonin ensimmäinen tuotelanseeraus tuo lisäturvaa miljoonille – Maailman helppokäyttöisin paikannuspalvelu syntyi Suomessa

June 24, 2014

Puettavia teknologioita ja älyvaatesovelluksia kehittävän suomalaisen Yepzon-konsernin ensimmäinen kuluttajatuote on valmistunut kansainväliseen ennakkomyyntiin. Ihmishenkiä pelastava tuote on ennakkotilattavissa jälleenmyyjille kuluvan vuoden joulutoimituksiin.

Yepzonin kehittämä turvateknologia yhdistää paikannusteknologiat, mobiililaitteet ja uudenlaisen pilvipalvelun. Ensimmäisenä Yepzon-teknologiaan perustuvana tuotteena lanseerataan lasten puettava paikannusratkaisu.

- Vuonna 2013 kävimme läpi katoamistilastoja ja aloitimme tuotekehityksen välittömästi. Pelkästään EU:n ja Yhdysvaltain alueilla katoaa yli miljoona lasta vuosittain. Yli 100 000:a heistä ei koskaan löydetä. Nykyteknologialla niin ei tarvitse olla, toteaa Yepzonin perustaja ja hallituksen puheenjohtaja Otto Linna.

Pienikokoinen ja kevyt Yepzon-paikannin kulkee kätevästi lapsen mukana. Lapsen eksyessä Yepzonin universaali käyttöliittymä paikantaa hänen sijaintinsa niin läheltä kuin kaukaa. Laitteen ja sovelluksen käyttö on helppoa ja turvallista – laite toimii kaikilla keskeisillä älypuhelinalustoilla, henkilötietoja ei kysytä eikä tunnuksia tarvita. Painikkeeton laite on minuutissa käyttövalmis ja sen akun kesto on jopa kuukausia.

- Suurimpia kynnyksiä aiempien laitteiden kanssa on ollut käytön monimutkaisuus, korkea hinta ja heikko akun kesto. Kehittämämme tuote ratkaisee nämä ongelmat. Yhtiön visio on tuoda teknologia kaikkien lasten turvaksi globaalisti vanhempien tulotasosta riippumatta, kertoo Linna.

Yepzon-kuluttajatuotteet on kehitetty ja valmistettu Suomessa, ja ne ovat skaalattavissa kaikkialle maailmaan. Myynnin alkaessa päämarkkina-alueet ovat EU, USA ja Venäjä.

Runsaasti ennakkotilauksia keränneet Yepzon-tuotteet ovat saatavilla vuoden 2014 joulutoimituksiin. Suomessa tuotteiden kuluttajamyynti alkaa joulusesongissa.

Tuotteen esittelyvideo on saatavilla osoitteessa: yepzon.com

Lisätiedot:

Otto Linna
CEO
Yepzon Oy
+358 43 217 0275
otto.linna(at)yepzon.com

Nick Maloney
Sales Partner
DACH & UK
+41 797 188 667
nick.maloney(at)yepzon.com

Olli Mustonen
Sales Partner
Russia & Baltics
+358 50 389 0593
olli.mustonen(at)yepzon.com

Jakelu:
STT Info
Keskeiset tiedotusvälineet
Yepzon-yhteistyökumppanit

Yepzon Oy (ent. BSI Finland) on teknologiayritys, joka kehittää mobiilipohjaisia puettavia teknologioita ja älyvaatesovelluksia. Vuonna 2013 toimintansa aloittanut yhtiö työllistää suoraan kolme työntekijää ja noin 20 tuotekehittäjää alihankkijayrityksissä. Yepzonin omistus on kokonaisuudessaan eurooppalainen ja pääosin suomalainen, ja se jakautuu eri aloilla vaikuttaville yksityissijoittajille. Yhtiön päätoimipiste sijaitsee Tampereella.