Yepzon Oy aloittaa viennin Venäjälle – liiketoiminnan käynnistäjäksi pitkän linjan Venäjä-asiantuntija

June 17, 2014

Puettavia teknologioita ja älyvaatesovelluksia kehittävä suomalainen Yepzon Oy aloittaa viennin Venäjälle. Kumppaniksi valittiin asiantuntija, jolla on pitkä kokemus Venäjän markkinoista.

Yhtiön Venäjälle suuntautuvan liiketoiminnan käynnistämisestä vastaa Olli Mustonen, jolla on vahva Venäjän markkinoiden tuntemus muun muassa Stockmannin ja Fazerin palveluksesta.

- Yepzonin potentiaali Venäjän markkinoilla on valtava. Olen iloinen voidessani hyödyntää Venäjä-kokemustani Yepzonin liiketoiminnan edistämisessä ja teknologian tunnetuksi tekemisessä idän markkinoilla, toteaa Mustonen.

Tällä hetkellä Venäjälle suuntautuvaa liiketoimintaa operoidaan Suomesta käsin. Yhtiön strategian mukaisesti liiketoimintaa tullaan tulevaisuudessa operoimaan Venäjälle perustettavan tytäryhtiön tai osakkuusyhtiön kautta.

- Jo yhtiön perustamisesta lähtien on ollut selvää, että teknologiamme tullaan skaalaamaan Venäjän laajaan ja kasvavaan markkinaan. On hienoa, että saimme juuri Mustosesta etsimämme vahvistuksen itään kohdistuvan liiketoimintamme avaamiseen, kertoo Yepzon-konsernin johtaja Otto Linna.

Lähiviikkojen aikana Yepzon tulee lanseeraamaan puettavan teknologian sovelluksia useaan segmenttiin kansainvälisesti. Kehitetyt kuluttajatuotteet on valmistettu Suomessa ja skaalattavissa kaikkialle maailmaan. Kesäkuun alussa yhtiö perusti Lontooseen tytäryhtiön Yepzon Ltd:n, jonka kautta aloitetaan puettavien teknologioiden ennakkomyynti englanninkielisiin maihin. Myynnin alkaessa päämarkkina-alueet Iso-Britannian ja Venäjän lisäksi ovat Yhdysvallat ja Eurooppa.

Lisätiedot:
Otto Linna
CEO
Yepzon Oy
+358 43 217 0275
otto.linna(at)yepzon.com

Jakelu:
STT Info
Keskeiset tiedotusvälineet
Yepzon-yhteistyökumppanit

Yepzon Oy (ent. BSI Finland) on teknologiayritys, joka kehittää mobiilipohjaisia puettavia teknologioita ja älyvaatesovelluksia. Vuonna 2013 toimintansa aloittanut yhtiö työllistää suoraan kolme työntekijää ja noin 20 tuotekehittäjää alihankkijayrityksissä. Yepzonin omistus on kokonaisuudessaan eurooppalainen ja pääosin suomalainen, ja se jakautuu eri aloilla vaikuttaville yksityissijoittajille. Yhtiön päätoimipiste sijaitsee Tampereella.